Skip to main content

Roba infantil, el següent Quadern d'Opcions. Impacte ambiental, social i econòmic derivat de vestir els més petits de la casa

Quanta roba necessiten realment els més petits de la casa? Us estressa el canvi d'armari? Recirculeu la roba dels vostres fills amb familiars i amics? ¿Discutiu amb els vostres sogres perquè no paren de regalar-vos roba de color rosa o blau que en realitat no necessiteu? Estem preparant el següent Quadern Central, aquest cop, sobre roba i moda infantil.

Després de dos números seguits dedicats a 'Consum conscient de roba', el número 39 (Molta roba i poc sabó) i el número 40 (Per una roba neta, ambientalment i humanament); dediquem el número 51 d'Opcions a moda infantil. Actualment hi ha un boom en aquest sector i el nostre afany per oferir tot o gairebé tot als nostres fills i filles, de vegades ens condueix a comprar més roba de la necessària i a no gestionar-la de manera sostenible. A més, pel que fa a la roba dels més petits no sempre podem decidir-ho tot: regals inesperats ens omplen l'armari de roba que en realitat no necessitem i que potser no respon als nostres criteris de compra. Però les estratègies són diverses i estan lligades a comunitats, a xarxes de familiars i amics que comparteixen i recirculen. I la compra de segona mà, en molts casos estigmatitzada en el cas del món infantil, s'obre pas cada vegada amb menys reticències per part de mares, pares i familiars.

En aquest Quadern està clar que una part molt important de la recerca i les reflexions derivades resideix en la seva visió més sociològica, més quotidiana. Per això hem obert un espai de debat a les xarxes socials, tant a Facebook (on podeu compartir visions i inquietuds) com a twitter (amb el #divanrobamenuda).

S'obre així el Divan de 'Roba menuda'! També podeu deixar els vostres comentaris aquí, al bloc. Si us plau, seria genial que us poguéssiu identificar en els vostres comentaris: nom, edat, ocupació, i si teniu fills o nens a prop.

Gràcies!

Comparteix-ho i participa a la conversa:

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
Refresca Escriu els caràcters que veus a la imatge.
Escriu els caràcters que veus; no cal que distingeixis majúscula/minúscula. Si no els pots identificar, clica la fletxeta i s'apareixerà un altre joc de caràcters.   Canviar per verificació auditiva.